lørdag 26. januar 2008

En fimbulvinter er 3 år - så følger Ragnarokk!

Kommentarer til 1. runde i vinterserien pr. 22.01.08.
Overskriften her er det spørsmålet ingen lag klarte å svare rett på.
I den andre enden var en plankestabel - ca 10 i tallet, med bl.a den ultimate quizplanken: "Hvilken norsk by kalles plankebyen". Alle lag svarte da også Fredrikstad.
Jeg pleier som regel å konsentrere meg om de vanskeligste spørsmålene, så også her:

Spøsrmål nr. 4: Stoltenberg i Dronning Mauds land døpte tre fjelltopper. Bare quiztquazthaugen, Kremiskremen og Frosne radiofanter var i isødet og hørte Jens utbasunere "Trollveikja, Trolltind og Trollgutten" etter først å ha knust ei flaske mot en stein. Så mye for miljøet.....

Spørsmål 11: Kulturpersonlighetsjubileum: 2 forfattere (henholdvis 200 og 100 år siden fødsel),en komponist og en maler (begge 100 år) - Tøyen var aleine om svarene Wergeland, Olav H Hauge, Geirr Tveit og Arne Ekeland, men feiringa tok på og de ble Tøyen uvel.

Spørsmål 15: Kongerekka - Hvilke 4 Haralder finner vi før vår Harald V?
Quizter tenkte så det knaket , formelig talt, og radiofolket spolet tilbake til gamle opptak og hva fant de? Jo, Harald Hårfagre, Harald Gråfell, Harald Hardråde og
Harald Gille. Og så ble det 2 poeng for den innsatsen.

Spørsmål 18 - årstall. Her unnlot vi premieopplysningen - Jubileumsutstilling i Frognerparken. Det de fikk var Trygve Gran første flyvning over Nordsjøen, åpning av Panamakanalen og introdusering av Bh'en -eller omvendt + fødselsår for Heyerdahl, Prøysen og Kari Diesen. Det ble mye 1913 og 1915, mens det rette jo var 1914. 4 lag traff.

Spørsmål 20: Sær musikk? Det syns tydeligvis ikke Quiztenes musikkleksikon - han ville gjerne at vi skulle spørre om bandets bassist. Ok - Jaco Pastorious var dominerende på denne innspillingen av "Birdland" - men Weather Report var svaret vi søkte - og fikk.

Spørsmål 25 - tretrinns om bygninger. Noen plasserte Angkor Wat i Kambodsja til 1 poeng, andre plasserte Karnaktempelet i Egypt til 2 poeng, Men Galatatårnet var verre. Vet ikke om fåreskallene og slottsgymmerne har drukket te ved foten av tårnet slik QM gjorde for 20 år siden, men de plasserte det i (Istanbul) Tyrkia - og ble rikelig belønnet.

Spørsmål 28 - Drivende kvinne - første kvinne på Stortinget som vara for Høyre allerede i 1911, 2 år før kvinner fikk stemmerett - Anna Rogstad. Hvem kan tenkes å huske/vite noe sånt? Jo radioterne spolte og spolte, Kolonistene bør være spesialister på okkupasjonspolitikk og Tomgodet tok en sjangs og fikk pant.

Spørsmål 40: 9 lag svarte Strauss, 4 lag svarte Tchaikovsky - og så var det sistnevnte - "Blomstervalsen" fra Nøtteknekkersuiten. Men at Strauss har lært av den gamle mester er ganske tydelig. Vi hadde egentlig tenkt å spille "Danse des mirlitons" fra samme stykke, og det ville nok gitt flere riktige svar - men er det lynquiz så er det lynquiz....................

Så er det bare 2 dager igjen til neste prøvelse.

Andris

Ingen kommentarer: