torsdag 6. mai 2010

Svaranalysen ga 2 vinnere - Vingolfs første!

Etter 2 omgang på tirsdag var Vingolf-laget i stort villrede.De trodde de hadde 20 poeng i stedet for 18 som det stod som resultat på arket. Jeg tellet og de tellet gang på gang og kom til 18 hver gang. Svaranalysen i etterkant har oppklart "mysteriet": På tretrinn-spørsmålet i 2. omgang (om yrker etc.) hadde de valgt alternativ c - og svart riktig, men blitt notert for 1 poeng isteden for 3. Rett skal være rett; jeg gir dem de to poengene og dermed rykker de opp til 1. plass sammen med Sykkeleisens venner. Vi vil sikkert alle gratulere med det!. Vi fikk altså en vinner fra de yngre rekker og en fra de eldre; det var vel svar på tiltale til desom terger med gamlisquiz!
Et par retinger til har jeg gjort fordi de ble "påtalt" før quizen var helt ferdig. UPS frasa seg 1 poeng som de feilaktig hadde fått, men jeg glemte å trekke Tøyen uvel for feilretting. Det er nå gjort. Videre måtte jeg gi Tomgodset et ekstra poeng etter "intens" diskusjon for deres forklaring på hvordan man ser forskjellen på blokkebær og blåbær. Noen lag hadde allerede fått poeng for samme svar viste det seg. Ingen lag mistet poeng på disse operasjonene; men Vingolf vant 2 og Tomgodset og Tøyen uvel vant 1 hver.

Contorquiz - Cafekontoret - 04.05.2010
Vårserin 2010 - 7. runde
Quizmaster: Andris (Conquiztadorene)
14 lag deltok - Max score: 58 poeng - Seierscore: 82,8%

1. Sykkelheisens venner:48 p (27)
1. Vingolf: 48 p (28)
2. 5 quaztløse quizter: 47 p (23)
3. Tomgodset: 46 p (25)
3. Uten politisk styring: 46 p (26)
4. Talking Radioheads: 44 p (25)
4. Pål sine haner: 44 p (25)
5. Tøyen Beng: 39 p (21)
6. Conquiztadorene: 37 p (18)
7. Riv & slit: 34 p (19)
8. Hjernedvask: 33 p (22)
9. Maskinsøm: 32 p (23)
9. Rosinen i pølsa: 32 p (22)
10. God stemning: 31 p (15)

2 ting å merke seg
- Ekstremt tett i teten, med 4 poengs differense mellom de 7 første lagene
- Ingen lag under 31 poeng, bare 17 poeng bak vinneren.
Begge deler kan vel delvis skyldes at dette var quizen for rene planker; spøsrsmål som alle lag svarte rett på - 11 i tallet; jevnt fordelt på de to omgangene.

Vi ser også at 2 omgang må ha vært mer komplisert enn første; poengfangsten sank for de fleste (det var 29 p å fange i hver omgang).
Vel blåst om jeg så selv må si.

Kommende tirsdag er Quizter og quazter-laget tilbake i quizmaseter-stolen(e).

Dette betyr ikke at quizen var fri for kompliserte utfordringer. Alle spørsmål ble besvart riktig av ett eller flere lag, bortsett fra at ingen klarte alle forfatterne til 6 oppgitte bøker.
(Pelle Erobreren = Nexø; Ned med våpnene = von Suttner; Pesten = Camus; Fyr og flamme = Fløgstad; Steppeulven = Hesse og Den afrikanske farm = Blixen).

Spørsmål 11: Tretrins om Ibsenfigurer: Bare Vingolf og Pål sine haner var med på alterntiv c - i hvilket skuespill treffer vi Hilde Wangel? Byggmester Solness (men Fruen fra havet hadde også vært riktig - Hilde Wangel er den eneste personen som opptrer i 2 Ibsenstykker).

Spørsmål 21: Minst 7 gater som er berørt av ombyggingen av Carl Berners plass. Sykkelheisens venner, UPS og Tomgodset var lokalkjente i området og fikk 3 poeng for det.

Spørsmål 22: IKEAs første filial utenfor sverige lå i Norge. Hvor? (Nesbru - under Nesbru bokhandel, i samme bygg som hotell Bellevue). Quiztene, Vingolf og Conquiztadorene visste dette. Veldig mange var fryktelig uenige og skrev Slependen eller endog Billingstad. Det er i nærheten, men Slependen (postnummer 1341) ligger i Bærum kommune. mens Billingstad (postnummer 1396) og Nesbru (postnummer 1394) ligger i Asker. Så jeg holder på mitt - bare Nesbru kunne godkjennes.

Spørsmål 25: Når feires Oslo-dagen og til minne om hvem? De fleste visste at det var til minne om Sankt Hallvard, men bare Radioheads, Tøyen uvel og Conquiztadorene ser på 15. mai som en dag å markere etter som de var alene om riktig dato.

Spørsmål 31: Trippel om ord fra yrkeslivet. Alt. c: Hva bruker bakerne et raskeskap til?
Det var her Vingolf sikret seieren ved å svare brukes til heving.

Spørsmål 38: b) Hvor mange reiser gjorde Jonathan Swifts Gulliver? Bare Quiztene gikk for . som var det rette svaret.

Mer kan jeg ikke si om denne saken;
jeg er like uhilda som fiskeriministeren........

Andris