torsdag 25. mars 2010

Liten tue kan velte stort lass!

At en liten tue kan velte et stort lass fikk vi vel demonstrert på tirsdagens quiz. Den lile tua var et 7-manns bursdagslag som hadde funnet ut at det ville være show å delta på en quiz i anledningen. Show for dem, men ikke for de ikke-involverte (det store lasset) som prøvde å høre hva quizmaster spurte om og hva han sa var riktige svar og hvor mange poeng hvert spørsmål var verdt. Vedvarende kakling og kvinende latter vanskeliggjorde dette - spesielt i 1. omgang.
Følgene var da at det ble uvanlig mye feilrettinger som ikke kan lastes de som rettet. Flere spørsmål hadde så divergerende praksis ad hva som ga poeng at jeg syns det denne gangen var
på sin plass å rette opp de verste feilene - noe jeg da har gjort. (Det forrykket ikke resultatlista i særlig stor grad).
Spesielt var spørsmålet om hvilke land som har arrangert både vinter-OL og sommer-OL samme år et kinkig punkt. At det også var spørsmål om hvilke år dette skjedde var det rett og slett en del lag som ikke hørte. Når man så på svararkene samlet var det gitt 2 poeng for flere lag som ikke hadde noe årstall angitt, mens andre lag fikk null og niks for helt identisk svar.
Noe av det samme skjedde i spørsmålet om hvilke stiftelser som har signalisert at de vil støtte fortsatt drift av Store Norske leksikon på nett (Fritt Ord og Stiftelsen DNB-Nor) - Her skulle begge stiftelser belønnes med 1 poeng; en av stiftelsene ga ingen poeng.
Mange lag har likevel scoret 1 poeng på bare en av stiftelsene, mens ett lag som hadde begge fikk o poeng.
Det siste problematiske spørsmålet var dato for årtes vårjevndøgn + første symbol på
Sommersiden av primstaven (20. mars og Tre). At 21. mars og Plog ble beønnet med 1 poeng er
ikke akseptabelt.

Jon fra Sykkelheisens venner debuterte som quizmaster og fikk ikke gode forhold å jobbe under.
Han hadde dessuten ved et par av spørsmålene ikke gjort godt nok research-arbeid, noe som førte til massive protester - ikke rart at han ble stressa; hvis det var det han ble. I allefall ble det litt vanskelig å følge fasiten hans. De fleste av spørsmålene var helt OK, men samla sett må det ha vært temmelig vrient. Resultatlista viser det (når man ser bort fra "umulige" Talking Radioheads som kanskje har leksikon- implamater under huden).

Cafequiz - Cafekontoret - 23.03.10
Vårserien 2010 - 2. runde
Quizmaster: Jon (Sykkelheisens venner)
15 lag deltok - Max. score: 54 poeng - Seierscore: 79,6 % riktige svar

1. Talking Radioheads: 43 p (23)
2. Uten politisk styring: 33 p (19)
3. Tomgodset: 31 p (17)
3. Vingolf: 31 p (19)
4. 2 quizter og 1 quazt: 30 p (18)
5. Conquixtadorene: 29 p (16)
6. Riv og slit: 28 p (15)
7. Hjernedvask: 27 p (18)
7. Bokstavkjeks: 27 p (16)
8. The Knights who say "Nih!": 24 p (14)
9. Space cowboys: 20 p (14)
10. Den harde kjerne: 18 p (13)
11. Reppen: 16 p (8)
-- Maskinsøm (5+): 31 p (18)
-- Bursdagslauget (5+): 27 p (14)

Sammenlagt skal det visst stå mellom Radioheads og UPS; ikke helt uventet det vel...
Nå blir det 2 uker til neste runde (6. april) - Kari og Andris Fra Conquiztadorene har den quizen.

Litt mer fra siste quiz - vanskieligheter og sånt:

Spørsmål nr. 5: I Dantes guddomelige komedie; hvem er det som følger Dante nedover i inferno? Bare guddomelige UPS visste at det var Vergil. (Er det samme Vergil som skrev litteratur litt før år o?).

Spørsmål nr. 8: Ingen lag kjente til det første symbolet på sommersiden av en primstav.

Spørsmål nr. 9: A) Hvilket rederi eide Titanic (White star line) B) Hvilket år sank Titanic? (1912). Radioheads, Vingolf og Maskinsøm huska rederiet.

Spørsmål nr. 18: A) Hva slags fugl er Solan Gundersen (skjære) B) Hvor kommer han fra? (Rustadsaga). Tomgodset og Riv og slit har ornitologiske kunnskaper

Spørsmål nr. 20: Musikkspørsmålet - Ingen lag klarte spørsmål A.

Spørsmål nr. 21: Øyene i Oslofjorden - 7 stk. Ingen lag klarte 3 poeng. Grunnen kan være at det alle trodde var Gressholmen var Rambergøya. De var separate øyer tidligere, men en steinfylling gjør at Gressholmen, Rambergøya og Heggholmen nå henger sammen. Så det var en luring.''

Spørsmål nr. 24: Hvilke 2 arkitekter står bak Oslo Rådhus) (Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson). Denne klassikeren volder stadig problemer . Radioheads, Vingolf og Quiztquazter
unngikk blamasje denne gangen - og tjente et poeng på det.

Spørsmål nr. 27.: Hva heter nasjonalinstrumentene i a) Sverige (nyckelharpa) og b) Finland (kantele). Det var hjemmebane for Conquiztadorene og Riv og slit - og ingen flere.

Spørsmål nr. 34: Når kom den første lydfilmen? (1927 - The Jazz Singer). Midt i øye for Radioheads og Bokstavkjeks.

Spørsmål nr. 39: Hva het diktet som inspirerte Ibsen da han skrev Vildanden? (Søfuglen av Welhaven) - Ingen lag svarte riktig på dette. Diktet begynner med linjen "En vildand svømmer stille". Det var Conquiztadorene og Riv og slits svar. Kunne det vært beønnet med et poeng siden ingen hadde riktig???

Spørsmål nr. 40: Musikkspørsmål. Også denne gangen ble musikken for tøff. Ingen lag klarte 2 poeng.

Refr. og resultatservice
Andris

onsdag 24. mars 2010

Vårserien etter 2 runder - rettelse

P.g.a veldig vilkårlig retting er stillingen endret litt - kommer tilbake til dette i refr.
Andris

Stillingen etter 2. runde i Vårserien 2010

Se høyre kolonne