torsdag 24. september 2009

Talking Radioheads har en jobb å gjøre

og et spesielt ansvar for Cafekontorquizens framtid. Ikke fordi de har vunnet 4 runder på rad
det bøyer jeg meg i støvet for. Nei, saken er at Radioheads har ansvaret for neste quiz, og jeg ber om at de gjør sitt ytterste for å snu trenden fra de to siste rundene - altfor vanskelige quizer nesten uten planker. 19 besvarelser med under 10 poeng på de to omgangene siste runde fører fort til at en god del lag forsvinner - "dette er så vanskelig at vi gidder ikke kaste bort tid her". Konsekvensen kan bli at quizen til slutt består av 5-6 lag som er spesielt interesserte og/eller er erfarne quizzere. Så jeg henstiller til Radioheads å legge inn planker i kommende quiz, samt holde de øvrige spørsmålene høyt foran seg med spørsmålet: Er dette almennkunnskap? Er det tvil så forkast det eller prøv å omforme det. Vær dessuten litt raus med slingringsmonn.

Husk - poenget er ikke å vise hvor mye dere kan, men å lage en quiz mange deltakere kan kose seg med - erfaringene tilsier at de beste lagene likevel er de beste lagene (uten at de har dobbelt så mange poeng nr. 5 - slik det var sist tirsdag.)
Da vant Radioheads med 4 poeng som ikke var 4 poeng - skulle vært 2 fordi Radioheads feilretta UPS uten at det ble oppdaget /tatt opp. Og "Quizter" fikk 4 poeng for mye på grunn av feilrettinger - men ingen av disse feilene hadde noe si for poengsammendraget.

Vingolf debuterte som quizmastere og hadde gjort godt resurcharbeid og hadde bra framføring av quizen, særlig i 2. omgang hvor de de tok seg litt bedre tid (Den førtse gikk unna på 20 minutter). Men som så mange debutanter tidligere (Jeg vet ikke om noen som ikke har gått i det samme baret) klarte de ikke å beregne en rimelig vanskelighetsgrad og med toppen to planker førte det til at 20 av 40 spørsmål ble besvart riktig av bare, 3, 2 ,ett eller ingen lag. Stort sett var det lederlagene som kunne svare på særhetene også - på de andre ble det veldig mange 0-tall.

Vingolf får nok en ny sjanse - med erfaringene fra debuten blir det gjerne bedre neste gang.

(Det bør forresten Radioheads merke seg - de har gjort mye rart og sært i noen av sine quizer).



Cafekontorquiz - 22.09.2009
Høstserien 2009 - 6 runde
Quizmaster: Vingolf
14 lag deltok -Max score: 49 poeng - Seierscore: 75, 5%

1. Talking Radioheads: 37 p (17)
2. Uten politisk styring: 33 p (17)
3. Blankt: 24 p (11)
4. Tre quizter og 1 quazt: 23 p (10)
5. Tomgodset: 18 p (7)
5. Sykkelheisens venner: 18 p (5)
5. Grytvigen Trivialselskab: 18 p (10)
6. Conquiztadoren: 17 p (9)
6. Indre Østfold Rock City m. fl.: 17 p (9)
7. Maskinsøm: 14 p (6)
8. Symøtet: 12 p (4)
8. Tøyen uvel: 12 p (6)
9. Ze Germanz: 11 p (6)
10. Den harde kjerne: 9 p (7)

I kolonnen ved siden av ser man at Radioheads sakte men sikkert drar fra - men det er 4 runder igjen av høstserien........................ og Radioheads er neste quizmaster i ilden - men de topper vel laget med digre reserver?

Jeg tar sjansen på at noen gidder å lese litt om de vanskelighetene deltakerne hadde å stri med:

Spørsmål nr.2: En kvinne ble nylig utnevnt til generalmajor. Hva heter hun? / Kristin Lund
Radioheads og UPS fikk følge av Conquiztadoren på dette spørsmålet.

Spørsmål nr. 5: En norsk kvinnelig bokser ble i helgen europamester i weltervekt, Hvem?Radioheads og Conquiztadoren visste at dette var Lotte Lien.

Spørsmål nr. 6. Hva er forfatteren George Orwells egentlige navn? / Eric Arthur Blair.
Hvem visste dette: jo: Radioheads og UPS!

Spørsmål 10: Hva heter statsministerne i A) Polen og B) Australia? / A) Donald Tusk
B) Kevin Rudd. Radioheads og UPS var igjen de enste som kunne begge.

Spørsmål 11: Hvor ligger hovedsetet for Verdens Landbruksorganiasasjon (FAO)? / Roma
Liten variasjon her: UPS og Indre Østfold var de 2 lagene som sterkest landrukskunnskap.

Spørsmål 12: Tretrinns om USA-presienters motkandidater:
A) Obama 2008 /John Mc Cain; B) Kennedy i 1960 /Richard Nixon; C) Eisenhower i 1952 og 1956/ Adlai Stevenson. De som valgte c og innkasserte 3 poeng var selfølgelig Radioheads og UPS!!

Spørsmål 14: Hva betyr det juridiske begrepet "verneting"? /Den rettskrets hvor en sak kan eller skal reises. Bare 2 lag igjen - fra landbruk til jus er ingen hindring for UPS og Indre Østfold.


Spørsmål 15: Hvorfor er maratondistansen akkurat 42195 meter? / distansen mellom Windsor og White City Stadium i London (1908) - (De kongeloge ville se løpet fra sin veranda). Vi har en Storbritannia-spesialist i 4 quizter og 1 quazt. Og de kunne dette sære svaret mens alle andre padlet rundt i Hellas.


Spørsmål 16: Ekebergbanen hadde tidligere en sidelinje. Hvor gikk den? / Fra Jomfrubråten til Simenbråten. Et lag kjenner godt til trikker eller Ekeberg, nemlig Blankt!


Spørsmål 17: Hvem er justitiarius i Høyesterett? / Tore Schei.
Her var det hele 3 lag som visste beskjed; de gamle kjenningene Radioheads, UPS og Indre Østfold.


Spørsmål 18: Hvor langt kastet Egil Danielsen da han i 1956 ble oympisk mester i spydkast?/ 85, 71 meter. Dette kastet inn i evigheten var prentet inn på netthinnen til 3 quizter og 1 quazt og Conquiztadoren.


Spørsmål 20: Hva er Lady Gagas egentlige navn? / Stephani Johanne Angelina Germanotta. Heldigvis var det INGEN LAG SOM KUNNE SVARE RIKTIG.


Det var tett mellom de vanskelige spørsmålene i 1. omgang; 2 omgang var mer av det samme:


Spørsmål 22: Hva heter arkitekten som planla Oslos første drabantby (Lambertsæter)? / Frode Rinnan. Radioheads og 3 quizter og 1 quazt var på rett sted til rett tid.


Spørsmål 23: Hvor i Oslo lå restauranten som fikk tilnavnet "Liket"? / ved Ullevål Stadion. Hvem hadde vært der? : Radioheads? Jeg vet ikke de pleide å vanke der; jeg(Conquiztadoren) så dem ihvertfall aldri. Dette er såpass aparte at ikke engang Oslo leksikon omtaler stedet under tilnavnet. Men stedet var passe brunt, passe sidrumpa betjening og en velsmakende biff med bernaise-saus. Du verden hvordan minnene strømmer på - fra 1970-80-tallet. 2 lag kjente altså til stedet - men det er neppe almennkunnskap....


Spørsmål 25: Hva het Frognerseterveien før den byttet navn? /Keiser Wilhelms vei.
Dette var ukjent for alle - INGEN LAG svarte riktig.


Spørsmål 28: Hva heter sønnene til Bob Marley? / Ziggy, Steven og Damien. Snak om spesialkunnskap - INGEN LAG KUNNE SVARE VETTUGT PÅ DETTE SPØRSMÅLET


Spørsmål 32: Hvem er ansvarlig redaktør i = Oslo? / Anløv P. Mathiesen. Noen får med seg alt og husker det - Talking Radioheads er et sånt tilfelle - de kan prikke inn poenger hvor andre ser ut som spørsmålstegn.


Spørsmål 35: Hva betyr hurtigtastene ctrl+z og ctrl+h? / Angre og Søk og erstatt.
1 lag kunne sitt tastatur - Radiosøm tok ett poen mer mange andre.

Spørsmål 37: Hva brukes et halometer til? / Måling av saltinnhold i vesker. Endelig var Sykkelheisens venner på banen og kunne noe som eneste lag.

Spørsmål 40: Navnet på de tre som har vært /er bassister i Metallica? /Cliff Burton, Jason Newstead og Robert Trujillo. Må si Vingolf overrasker - de tre i teten lot seg ikke vippe av pinnen; Radioheads, UPS og Blankt.

Så håper jeg å slippe å skrive så mye om viderverdigheter og vanskeligheter i neste uke - hører dere Radiohoder?

Andris

tirsdag 22. september 2009