torsdag 18. september 2008

4 Quizter uten styring og en politisk quazt

er melodien halvveis i høstserien 2008 - se bare her:

Sammenlagt etter 5 runder:

1. 4 quizter og en quazt: 30 p
2. Uten politisk styring: 29 p
3. Barn av regnbuen: 21 p
4. Cream of the crop: 19 p
4. Talking radioheads: 19 p
5. Panserquizeren Potemkin (m-l): 11 p
6. Tomgodset: 10 p
6. Sykkelheisens venner: 10 p
6. Quizimilis: 10 p
7. Kolonistene: 9 p
8. Kong Haralds gym: 7 p

Her er intet avgjort.....
Quizt og quazt laget unnslapp "4 på rad-spøkelset" - kanskje de
stilte ufullstendige for å unngå faren. Dermed smatt 4 lag forbi -
og aller øverst viste bydelsmesteren "Cream of the crop" seg fra sin beste side. Quizen var preget av at mange lag stilte reduserte mannskaper. Uvisst av hvilken grunn.

Cafekontorquiz 16.09.08
Høsteserien 2008 - 5. runde
Quizmaster: Carl (Barn av regnbuen)
12 lag deltok - Max-score: 48 p - Seierscore: 81,25%

1. CREAM OF THE CROP: 39 P (20)
2. Talking radioheads: 37 p (18)
2. Quizimilis: 37 p (20)
3. Uten politisk styring: 36 p (22)
4. 4 quizter og en quazt: 33 p (18)
4. Kong Haralds gym; 33 p (17)
5. Tomgodset: 32 p (18)
5. Panzerquizeren Potemkin (m-l): 32 p (18)
6. Det er ikke vår feil, det er Statens: 29 p (15)
7. KolonistEN: 24 p (13)
8. Amatørtrioen: 23 p (14)

-- Forum for fåreskaller (5+): 31 p (18)

Neste par ut til å vise hvor flinke de er til å lage spiselige
spørsmål er Tor og Liv - altså en quizt og en quazt. Lykke til!

Carl stilte opp med en ganske variert quiz (uten botanikk, og nesten uten zoologi,
men heldigvis lite trash), som skilte ganske godt. Og framføringen var upåklagelig som alltid. Mozartkule for lytteoppgave, som, på tross av lydkvaliteten, var ustyrtelig morsom - OK vri.

Plankene var på plass - 5 hele og 9 nestenplanker etter svarene å dømme. 7 stykker fra start fikk alle til å føle seg utrolig glupe.
Disse var mat for alle lag:
1) Rasoolfam. var medlemmer av B-gjengen (selv om de manglet nummer på tøyet.)
5) Fullt navn på ny SP-leder og nåværende stilling: Liv Signe Navarsete - samferdelsminister
15. Elver i fordums Mesopotamia: Eufrat og Tigris
27. Verdens mest utbredte språk: Mandarin
30. En kontrabass har 4 strenger. (En sannhet med modifikasjoner; jazzbassisten Eberhard Weber bruker ofte en elektrisk kontrabass med 5 strenger).

Og det ingen lag kunne kom i spørsmål 19: "Hva ligger i begrepet menarkealder?
Lagene hadde altså ikke finlest hvorfor Sundgot-Borgen nok en gang trakk seg fra Olympiatoppen - og visste derfor ikke at svaret var alderen for første menstruasjon.
(Ordet er nevnt 2 ganger i en ganske lang artikkel i tidsskrift for Norsk lægeforening nr. 28 -2000).

De spørsmålene som det er morsomst å få poeng på er vel de som få lag klarer - ("godte seg på andres bekostning-syndromet?").
Disse var:

Sp.mål 8) "Tekstilarbeid i gjennombrutt mønster - blanding av fletteteknikk (macrame)og broderi - utført med tråder som blir slynget om hverandre og knyttet." Hva beskrives? KNIPLINGER. Det sies at det ikke er noe sterkt kniplemiljø i Norge -
er Cream, Radioheads og UPS medlemmer av dette kniplebrorskapet? De kunne ihverfall svaret- uten at arsenikk var med i bildet

Sp.mål 10) Verdens tredje største kattedyr - det største på det amerikanske kontinentet - en merkevare er oppkalt etter dyret. PUMA som de fleste lagene svarte fyller alle kriterier unntatt størrelsen. De som tenkte seg om to ganger (som inspektør Morse)og sverget til Jaguar var Radiohodene igjen, samt Tomgodset og Amatørtrioen. (Forskjellen på disse to kattenes størrelse er ikke så veldig markant akkurat - hverken når det gjelder gjennomsnittelig lengde eller vekt).

Sp.mål 23) Konkurransen om ny nasjonalsang 1 1819, utlyst av Selskapet for Norges Vel - navn og forfatter. Wergeland var for ung til å stå bak denne sangen - bare 11 år gammel.
Slik tenkte ihverfall jeg - som sammen med Cream var den eneste som var nasjonalistiske nok til å foreslå "Sønner av Norge".

Sønner av Norge, det eldgamle rike
sjunger til harpens den feslige klang!
Mandig og høytidsfullt tonen la stige!
Fedrenelandet innvies vår sang.
Fedreneminner
herlig opprinner
hver gang vi nevner vår fedrenestavn.
Svulmende hjerter og glødende kinner
hyller det elskte, det hellige navn.

osv. 5 vers til - flott,hva?
For dette verket fikk Henrik Anker Bjerregaard æren av å stå som tekstforfatter av Norges Nationalsang(som den egentlig heter) helt
fram til 1864 - da "Ja vi elsker" kom og ranet til seg tittelen og har beholdt den siden selv om den aldri har blitt "kronet" til vår ledende nasjonalsang.
Det med Bjerregaard var det forøvring ingen lag eller enkeltpersoner som klarte.

Sp.mål nr. 26) 2 quizter og en quazt var så redusert antallsmessig og kunnskapsmessig at de var langt unna sin "dødvekttonn". Men som eneste team visste de at dødvekttonn (dv.t/dwt) er måleenheten som betegner den totale vekt et skip kan bære av last, drivstoff, forsyninger, besetning og passasjerer. (Er dette hemmeligheten bak lagets suksess - ser de seg selv som et skip?).

Sp. nr. 28) Hvilket land har et navn som betyr "Ariernes land"? Det kommer fra persisk (aryan - samlebetegnelsen på folkeslag som snakker indoeuropeiske språk i India og Iran). Svaret er Iran som betyr "Ariernes land". Og vi kaller Cream, Kong
Haralds gymkamerater og de som skylder på Staten fram på podiet og hyller dem for et eksakt og utmerket svar.

Sp. mål 34) Når ble Siv Jensen født - Og når ble Fr.P (forløperen) stiftet?
Disse to skjellsettende opplysningene hadde bare Radioheads, besetningen på m-l skuta Potemkin og Quizimilis. Regner med at de tar initiativet til å utnevne 1. juni til nasjonal sørgedag dersom "det myke, men akk så halstarrige sivet" blir Norges neste statsminister - (fordi det er hennes fødselsdag).
Visste man forøvrig at Anders Langes parti mottok økonomisk støtte fra apartheidregimet i Sør-Afrika i forbindelse med valget i 1973 - det året det ble stiftet, og kom inn på Stortinget med 4 mandater og eggelikør?
For ordens skyld - Siv Jensen ble født i 1969).

Sp.mål 35) Bare Potemkingutta scora full pott ad hva Einar Gerhardsens første regjering i 1945 ble kalt og navnet på kommunistpartiets 2. minister som ikke var Strand-Johansen? Og svaret var "Samlingsregjeringen" og Kirsten Hansteen.

Sp-mål 38) Her var det en klar fordel å ha sett noen værmeldinger på svensk TV når man skulle svare på hva de tre delene som Sverige deles inn i heter. Kronologisk fra nord: Norrland, Svealand og Götaland. Svensketitterene var Radioheads (TV ingen hindring), Gren(se) laget Quizter, "Tøy og bøy for Norge"-laget og kolonisten som muligens lever i den villfarelse at Sverige en gang var en norsk koloni.

Vel bekomme

Refr.
Andris