onsdag 6. februar 2008

BOR ONKEL SKRUE PÅ BØRSEN?

Ja, kanskje gjør han det siden de visstnok nylig har feiret hans 60-årsdag der nede.
Men fordi Cafekontorquizzerne relativt sjelden setter sine skatter over styr med overstadig gambling og salg av kraftressurser, så er ikke Oslo Børs noe sted vi ser, bortsett fra når man har vært på utstilling på Astrup-Fearnly-museet eller noe sånt. Det burde kanskje gårdagens utmerkede quizmastere, kvistmesterne Tor og Liv, visst - her gikk de på sin eneste blemme - i hvert fall var det ingen som tok hjem det poenget. Jeg har vel allerede sagt det; på nytt var det en premiequiz i vinterserien.
3 runder er gått, og 3 gode quizzer har vi hatt. Måtte det bare fortsette slik.....
Med god variasjon og spørsmål med vett og forstand. Og tenk på musikken da - for første gang var vi nesten alene om å ta full pott på sp.20 og 40 (fikk følge av Regnbuebarna)- så øyensynlig har vi peil på mer enn obskure jazzgrupper og one-hit-makere fra de salige 60-åra.
QM serverte ca 5 planker - fristaten for hjemvendende slaver var Liberia - realpolitikkens far var Machiavelli - ringeren fra Notre Dame het Quasimodo - presenterte tallkombinasjoner tilhørte B-gjengen.

Hva var nøttene?
2 lag har ikke vokst fra dukkene sine og visste at Barbara Millicent Roberts er Barbie-dukkens egentlige navn (Carl og Sigurd har noe å svare for her - for det var Regnbuebarna og the Creams som klarte denne)

Ingen klarte både Ludo på svensk (Fia med knuff) og Monopol på dansk (Matador).

Hva Jungelpatruljen har til felles med Henrik Wergeland kan man saktens lure på; kanskje kjenner de en ape som heter Arnold som ligner på Henrik i bakrus - hva vet jeg? Men Arnold var uansett riktig mellomnavn.

Hadde UPS holdt litt igjen på presiseringsbehovet sitt vedr. Nibelungenringens forskjelige deler hadde de kanskje fått med seg det poenget også - fra "Valkyrien" var det ikke; men vi som ikke presierte fikk poenget. Unfair? Tja, kanskje.
(Heldigvis ble det klargjort at Curiefamilien faktisk har fått 4 nobelpriser - hadde svaret 3 blitt stående alene hadde vi fått en vinner som ikke var best).

Kun UPS og Regnbuens voktere tippa riktige krimhelter på riktige forfattere - muligens visste de det - at Jørn Lier Horst skriver om William Wisting og at Jan Christian Jørgensen skriver om Jack Dam.

Det var ikke rart at Tøyen uvel alias Staten visste beskjed om både antall bestyrerepr. i Oslo (59) og antall medlemmer i det sittende byrådet (7) - står de aldri de 7?, men at jungelfolket kunne det må være skjebnens ironi.

At det var Olav Kyrre som sto og sleit med å få opp Gamle Aker kirke (Oslo eldste bygning)var det bare en vinner verdt å vite - UPS -

- og det er disse vinnerne som skal holde sine uutømmelige kunnskaper i tømme kommende tirsdag - bare stille edruelige spørsmål som vekker beundring og tilbedelse.
Amen!

Andris har skrevet dette.

tirsdag 5. februar 2008

Resultat vinterseriens 3. runde 5. februar

1. Uten politisk styring: 49 p (21)
2. Kolonistene: 47 p (20)
3. Sykkelheisens venner: 45 p (20)
4. Barn av regnbuen: 44 p (19)
5. Cream of the crop: 41 9 (19)
6. 4 quizter og en quazt: 40 p (17)
7. Talking radioheads: 38 p (15)
8. Jungelpatruljen: 36 p (16)
9. Give trance a chance: 33 p (16)
9. Uteliggerliggeunderlaget: 33 p (15)
10. Forum for fåreskaller: 31 p (15)
10. Tøyen uvel (jenter): 31 p (15)
-- Hjernen er tom dått com (5+): 30 p (14)
11. Tøyen uvel (gutter): 28 p (12)
12. Kong Haralds gym: 24 p (12)

Sammenlagt etter 3 runder:

1. 4 quizter og en quazt: 15 p
2. Cream of the crop: 14 p
2. Uten politisk styring: 14 p
3. Kolonistene: 12 p
4. Talking radioheads: 10 p
5. Sykkelheisens venner: 9 p
6. Barn av regnbuen: 8 p
6. Tøyen uvel: 8 p
7. Uteliggerliggeunderlaget: 7 p
8. Jungelpatruljen: 6 p
8. I meste laget: 6 p

Ytterligere kommentarer kommer etter hvert.

Andris