onsdag 7. mai 2008

Det er snart årstiden for regnbuer - og så kom barna ut for å leke

Regnbuebarna var tilbake med finværet, i trygg forvissning om at Kari/Andris-regnbuequiz er skreddersydd for de eldre i forsamlingen; mat for store og små regnbuebarn. Og slo det til? Ja da, en sviende førsteomgang, der de nesten fant skatten, parkerte de fleste nok til å holde dem unna med en litt mer haltende andre runde. Men sin vane tro var det knivjevnt i toppen. Sammenlagt er det mester-Erik sine disipler som drar i fra - igjen - med ørsmå skritt; et poeng her og et poeng der.
De som gadd ytre seg i varmen syntes å være fornøyd med quizspørsmålene - seierherre m/damer klarte ca. 84 % av spørsmålene - og de siste lagene hadde halvparten så mange. Ikke så mange helt klare planker kanskje - men til gjengjeld ble alle spørsmål besvart av en eller annen.

5. runde i vårserien 2008:

1. Barn av regnbuen: 47 p (28)
2. 4 Quizter og en quazt: 46 p (25)
3. Uten politisk styring: 45 p (24)
4. Kolonistene: 42 p (24)
4. Cream of the crop: 42 p (24)
5. Talking Radioheads: 41 p (21)
6. Tomgodset: 34 p (20)
7. Feberaktiv; 29 p
8. Forum for fåreskaller: 24 p
9. Uteliggerliggeunderlaget: 23 p
9. Bondeungdomslsget: 23 p

Og premien til Barn av regnbuen er at de er inne på sammenlagtlista igjen - skulle bare mangle. Og dermed ser den slik ut halvveis ute i vårserien.

Sammenlagt etter 5 runder:

1. 4 quizter og en quazt: 30 p
2. Uten politisk styring: 26 p
3. Kolonistene: 20 p
4. Sykkelheisens venner: 18 p
5. Cream of the crop: 17 p
6. Talking Radioheads; 16 p
7. Jungelpatruljen: 14 p
8. Barn av regnbuen: 11 p
8. Uteliggerliggeunderlaget: 11 p
9. Tomgodset: 5 p

Neste quiz styres ustyrlig av UPS. - og etter en avslappende pinsehelg går man vel mann av huse 3. pinsedag til edel kappestrid.......

Og hva var så gårsdagens problemer?
Det starta nesten med det samme - uvær hjemme og ute. Den frådende syklonen som traff Burma hadde et navn som nesten drukna i vannmassene. Bare UPS var så nær navnet at de fikk et katastrofepoeng. (Nargi vs. Nargïs), men de hadde sikkert gladelig gitt det tilbake dersom det hadde kunnet vært til hjelp for de stakkars sivile burmesere.

Norges Kommunistiske Partis ve og vel og politiske historie var ikke særlig godt kjent i de quizkretser som var representert i går. At Peder Furubotn og Emil Løvlien var leder i hver sin fløy under splittelse og eksklusjon 1 1949 - og at Reidar T. Larsen var det siste NKP-medlem som ble valgt inn på Stortinget (da med Sosisalistisk Valgforbund) var svart land for alle unntatt Barn av regnbuen og Kolonistene. (De siste hadde kanskje det fortrinnet at Løvliens sønn var formann i den kolonihagen de sokner til.)

Gjengangeren - hvor mange arter flaggermus har vi Norge - ga poeng til de som enten huska det fra forrige gang eller de som var best til å tippr på et tall - Regnbue med krem ble en uslåelig kombinasjon her - 11 sa de og 11 var det.

Neste nøtt å knekke var navnet til Lommemannens nye forsvarer. (Staff skal muligens emigrere til Østerrike for å forsvare den gale Fritzl - som han har sagt han har sympati for!) Jeg husker navnet hennes ved å kombinere henne med saft og syltetøy:
Lærum (Gunhild). Om det var slike knep UPS, Cream og Radioheads brukte vites ikke - de som ikke visste det har nå fått et tips til seinere bruk. Hvor spiselig dama er veit jeg heller ikke noe om.

Andre omgang var knapt nok startet før neste problem oppsto. I forrige uke var det oppslag om Oscarshall som snart er fit for ny fight 156 år etter at lystslottet ble åpnet - og i samme oppslag var en opplysning om at Trefoldighetskirken gjør seg klar til å feire 150 år. Det var synd at nesten ingen hadde lest denne saken eller huska innholdet. Kolonistene påsto at de tippa - i så fall er det Lotto neste - tipsene gikk inn til 2 poeng.

At Rena ligger i Åmot kommune var forventet å skulle være kunnskap for de få. Og de få var denne gang fra Quizter, Kolonister og Tomgods.

Ellers var Kilimanjaros høyde et problem (5895 m.o.h) - og det samme var hvilke 7 gater med gjennomgående biltrafikk som for tiden krysser Karl Johans gate. Det kan være en utfordring å finne ut, men velg ikke 17. mai til ekskursjon.

Referat og kommentar
Andris