fredag 3. oktober 2008

Alt det stilige og eksklusive - unser, pund og tryllemuseum

Litt om litt fordøyer man det som virket vanskelig å svelge - nå skal vi snakke om de som følte seg stilige i lys av sin praktfulle viten; og det gjelder faktisk så godt som alle lagene, men noen oftere enn andre.

Det startet allerede i spørsmål 1: 5 bilder av norske politikere. 4 var greie, men BARE RADIOHEADS (heretter kalt Brad) kunne navnet Ketil Solvik-Olsen på den blide mannen i midten.

sp.5) Hvilken dato legges statsbudsjettet fram, under hvlket kallenavn? Tirsdag 7. oktober - gul bok. Og hvem står klar der for å få en liten skjerv - jo selfølgelig Brad samen med Regmbuevennene og noen marxist-leninister.

sp.6) Hvem er adm. dir. i Ruter, og hva heter finansbyråden i Oslo? Ingen visste begge og kun Brad huska at byråden heter Røsland. (Vi hadde Stian med sekken - og faktisk heter han Stian Birger). Rutersjefen er ikke ruteresset, men Bernt Reitan Jenssen - tenk det!

sp. 11) Nettspenning og frekvens i norske stikk-kontakter bryr de fleste seg døyten om bare det lyser, men 230V og 50 Hz er svaret. De som syns det er stilig å vite begge deler var de med alle regnbuens farger, de uten farge/bare norsk tåke og blikkboks-gutta.

sp. 14) Uten politisk styring (dvs. Karsten heretter UPS) laget for engelsk fog og britediggerme av noen quizter kunne alt om pence, shilling. pund og guineas før 1971 - 12 pence i en shilling; 20 shilling i et pund, en guinea = 21 shilling. Ikke mye å få kjøpt for de pengene nå, etter at britene tok til vettet med en desimalinndeling som matcher alle de burde sammenligne seg med.

Sp.15) Og som om det ikke var nok - oppgi antall unser (ounces) i et engelskpund (454gram, og antall pund i en stone (6,35 kg)- (engelskmenn skal alltid ha noe for seg selv, uansett om alle andre bruker nyere systemer) - Svarene var henholdsvis 16 og 14
UPS's Karsten var på plass her også, med full pott. Hva skal han med det? Bortsett fra å få poeng, altså.

sp.16) UPS fikk følge av Brad i spørsmålet om hvilket land som anser at de og Makedonia burde slås sammen p.g.a av folket og språket er det samme - svaret er Bulgaria.

Sp.17) Hvilken samferdselsminister fikk gjennomført planene om utbygging av nettet av kortbaneflyplasser i Norge (fortatt ofte kalt kyllingmarker) - Brad og Kolonistene kjente til Håkon Kyllingmarks(H) store "bragd" på 60-tallet.

sp.20: Musikkspørsmålene var av det sære slaget denne gangen - bare 3 lag var så forlibt i skjelletet Ally Mc Beal at de visste at hun var svaret - de faste leverandørene av sindige svar på slike musikkoopgaver - Barn av regnbuen og Cream - samt et haleheng av Hjernen er tom. com

sp.21) Bildeoppgave igjen - Bare de skarpe øynene til Irisgruppa i regnbuelaget og de som har som spesialitet å se skogen for bare trær (les kvister) klarte å oppgi 5 rette svar.

sp.24) Hvor (i Oslo) ligger Norsk Tryllemuseum? (Etablert under det navnet i egne lokaler fra 2001) - 4 quizter visste svaret og Kolonistene tippet vilt, men fikk uansett likt antall poeng, ett mer enn alle de andre - det var vel magisk - riktig en kanin ut av hatten? Og svaret var Munkedamsveien 65 b, vis-a-vis Aker Brygge.

sp. 29) Navnet på 8 byer i Telemark. 2 lag kom med de riktige 8 - Tåkekameratene.no(merk no) og det like tåkete, hemmelige (m-l) laget, som muligens fortsatt lever i dekknavnenes tidsalder - og de 8 var: Rjukan, Notodden, Skien, Porsgrunn, Brevik, Langesund, Stathelle og Kragerø.

sp.30) Navnet på Per Pettersons nye roman - "Jeg forbanner tidens elv" - poeng til Regnbuens lesehester og forlagsalibiet til 4 quizter, men Mozartkule til UPS for forslaget "Hjem å melke kuer".

sp.34) Navnet på Nasjonalteaterets sjef og hviken forestilling som gikk på hovedscenen tirsdag 30.09. Både Eirik Stubø og "Rosmersholm" visste kulturavd. i Cream, Quizimilis og Fåreskallenes forum.

sp.35) Hvilken fiksjonsfigur er den mest dramatiserte? Dvs. hvilken oppdiktet person er det laget flest filmer, tv-serier, skuespill og hørespill om. UPS og Quizimilis mente å vite at det var Sherlock Holmes. (Hvor finnes den opplysningen verifisert?)
Nå skal han til og med bli action-helt i Guy Richies nye storfilm om helten. Slår han med pipa?

sp.40) Musikk m/ Cream, Quizimil1s og Hjernelaget som sannhetsvitner på at quizmesters svar var det riktige - visstnok Stone Roses.

I tillegg var altså sp. 31 og 37 blanke hva angår riktige svar. Kanskje kunne alle disse eksklusivitetene vært spredd ut over flere quizer - og sådan blitt mer spiselige?

Alle disse synspunktene står for egen regning

Andris

torsdag 2. oktober 2008

Trodde bunnen var nådd, men.....

Trodde vi ikke skulle oppleve en så plankeløs og eksklusiv quiz som forrige ukes, men gutta fra Sykkelheisen gjorde at jeg må tro om igjen. De var faktisk så aparte at de detroniserte de brave quizter fra bunnen. Ingen rene planker heller denne gang
(spørsmål som alle lag klarer å svare på) - 2 spørsmål som ingen hadde rett svar på og 16 spørsmål som max 3 lag fikk poeng på. Altså 1/3-dels quiz er så eksklusiv at den bare er egna til å skremme vekk evnt. nye lag. (Minner om at vi hadde jevnt 20 deltakende lag for bare ett år siden). Dessuten var utvalget av spørsmål ganske ensidig, med veldig mye film, særlig mot slutten. Tyder på dårlig jobb designmessig.
Det sier vel sitt også at vinnerlaget klarte 2 av 3 spørsmål - og det er lavt.

Jeg tippet at Talking Radioheads kom til å ta en seier etter hvert, og de lot ikke vente på seg - de slo til i en ferdigsydd runde - ingen ble oppskaka av det:

Cafekontorquiz 30.09.08
Høstserien 2008 - 7. runde
Quizmastere: Sykkelheisens venner
13 lag deltok - Max score: 62 p - Seierscore: 67,7%

1 TALKING RADIOHEADS; 42 p (23)
2. Barn av regnbuen: 39 p (21)
3. 4 quizter og en quazt: 38 p (19)
4. Cream of the crop: 36 p (16)
5. Tåkekameratene.no: 35 p (18)
6. Uten politisk styring: 34 p (13)
7. Tvilsomme typer (m-l): 32 p (18)
8. Kolonistene: 30 p (14)
8. Quizimilis: 30 p (14)
9. Forum for fåreskaller: 24 p (8)
10. Tomgodset: 22 p (11)
11. Hjernen er tom dåt com: 17 p (9)
12. Kong Haralds gym: 16 p (7)

UPS, quiztene og Kong Haralds gym bes om å gjøre en iherdig innsats på å få cafequizen på riktig spor igjen .......

Sammenlagt etter 7. runder
jevner det til seg:

1. Uten politisk styring: 36 p
1. 4 quizter og en quazt: 36 p
2. Barn av regnbuen: 34 p
3. Talking radioheads. 32 p
4. Cream of the crop: 27 p
5. Tomgodset: 12 p
5. Panzerskipet Potemkin (m-l: 12 p
6. Kolonistene: 11 p
6. Quizimilis: 11 p
7. Kong Haralds gym: 10 p
7. Sykkelheisens venner: 10 p
8. Forum for fåreskaller: 7 p

Hvilke nøtter var det så ingen lag klarte å knekke?

33) I hvilken europesik hovedstad kan du ta en kabelbane fra en forstad rett opp på et fjell på over 2200 meters høyde?

Her tippa veldig mange lag på Bern - Sveits er fjell liksom. Men fjellet het Vitosja og det ligger ved siden av Sofia i Bulgaria (Det er riktignok ikke kabelbane helt til topps da men...)

37)Hvem spiller hovedrollen i "Ondt blod i Vesten" (Once upon a time in the Weat)?

At quizmasterne godtok Claudia Cardinale og bare det får stå for deres egen regning -men denne siste Sergio Leone-filmen har nok roller bekledd av Henry Fonda og Charles Bronson som er vel så viktige som Claudias. Men det kommer jo an på øya som ser - og hvilken plakat man hadde på gutterommet da Claudia var det sexigste man kunne tenke seg. Men ene-hovedrolle? (Hun er 70 år nå, gutter).

Har du lyst til å lese mer om quizens mest problematiske spørsmål og svar så kommer det i morgen eller noe sånt.

Andris