torsdag 9. oktober 2008

Kong Salomo vant siste quiz!

At det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker veit alle. Det tilkommer Kong Salomo fordeler som Jørgen bare kan se langt etter: Den regjerende bydelsmester i pubquiz kan stille med 6 deltakere i en omgang - og det er vel kanskje bare rett og riktig, eller hva syns DU? Siden ingen lag reagerte på tirsdag fører jo det til at resultatet blir stående. Gratulerer Cream med seieren - den var suveren - og ville høyst trolig vært en realitet selv uten 5 + i en omgang. Men 2.omgang vant UPS.........(Har vi for første gang hørt om en umoralsk moralsk vinner?)

Anja og Karsten førte tradisjonen videre - plankeløse quizer og mange vanskelige spørsmål, men med en vesentlig forskjell: Problemspørsmålene var av typen der resonnerende arbeid kan føre fram til riktig løsning. Og det liker vi - om man ikke finner fram, så er det alltid morsomt å få vite det riktige svaret. Slik var disse spørsmålene. De var riktignok litt for mange etter hverandre i 1. omgang - hadde man stokka dem om og overført noen til 2 omgang ville nok det vært en fordel.
Ett spørsmål kunne ikke et eneste lag gi riktig svar på : Hva var opprinnelsen til Kirkens Nødhjelp, i 1947? Ingen skrev at det var nødhjelp til sivilbefolkningen i etterkrigs-Tyskland. (Innsamling av penger).
Karsten kan innkassere en Mozartkule som stand-in for Fred Åkerstrøm (?) da den søppelkassa som Cafekontoret kaller CD-spiller nok en gang avslo å samarbeide.
Ikke en sur tone var å høre i Kartsens foredrag av Bellmans epistel. Bra!

Cafekontorquiz 07.10.08
Høsteserien 2008 - 8.runde
Quizmastere: Anja og Karsten (Uten politisk styring)
16 lag deltok. Max score: 53 poeng Vinnerscore: 79,2%

1. CREAM OF THE CROP: 42 P (22)
2. Sykkelheisens venner: 38 p (20)
3. 4 quizter og en quazt: 36 p (20)
3. Uten politisk styring: 36 p (15)
3. Barn av regnbuen: 36 p (18)
4. Talking radioheads: 32 p (15)
5. Nights who say ni: 28 p (15)
6. Kong Haralds gym: 27 p (14)
7. Tomgodset: 25 p (12)
7. Forum for fåreskaller: 25 p (12)
8. Euskal Herria (m-l): 24 p (11)
9. Kolonistene: 22 p (11)
9. Sitteunderlaget: 22 p (12)
10. Riv og slit: 20 p (12)
11. M & M: 13 p (4)

-- Marion og marionettene (5+): 25 p (11)

Fint å se en oppgang i antall lag - enda er det plass til flere.
Neste quiz bestyres av Kong Haralds gym.

Det ble ikke noe mindre jevnt i sammendraget:
Sammenlagt etter 8 runder:

1. Uten politisk styring: 41 p
1. 4 quizter og en quazt: 41 p
2. Barn av regnbuen: 39 p
3. Talking radioheads: 36 p
4. Cream of the crop: 34 p
5. Sykkelheisens venner: 16 p
6. Panserquizeren Potemkin (m-l): 13 p
6. Tomgodset: 13 p
7. Kolonistene: 12 p
7. Kong Haralds gym: 12 p
8. Quizimilis: 11 p
9. Forum for fåreskaller: 8 p

Høstserien nærmer seg slutten. I tiden fram til jul kjører vi en 8 runders mørketidsserie. På nyåret får vi en vinterserie og en vårserie - begge på 10 runder - siste quiz før sommeren blir da 26. mai (juniquizzene i inneværende år var ingen kjempesuksess - så vi korter inn sesongen klok av skade.)

Begge omgangene ble innledet med utdelt ark - 1) Statuer med spørsmål om hvilken by de hører hjemme i og 2) Bilde av 5 mer eller mindre aldrende personer. (Ble det gitt et hint om at det var komponister?)
Den første oppgaven var det bare Trondheimsvennene på sykkel og quizter uten quazt som klarte uten plett og lyte. Og i 2 oppgave var UPS aleine om å score 3 poeng.

4)Hva er de to betydningene av navnet Tallulah? Det første døgnet etter fødselen av Baby Behn ble det lansert en hel rekke mulige betydninger av navnet - men man havna da etter hvert på a) sildrende vann (indianernavn) eller b) fruktbar kvinne fra gælisk tradisjon. De som plotta inn dette var Cream og Quizter - og husker jeg ikke feil pleier de å ha oversikt over outrerte navn som kjente personer setter på barna sine - adopterte eller ikke.

15) Trippel om film - regissør og forfatter. Bare Barna av regnbuen prøvde seg på voksenfilmen Dekameronen - og med svarene Pasolini og Boccaccio fikk de 3 poeng inn på kontoen. Her fikk 3 tetlag 2 poeng mer enn de skulle hatt siden quizmaster glippa på regissør av "Den tredje mann". Riktig svar var Carol Reed, ikke Orson Wells. Han spilte rollen som Henry Lime. (Sykkelheisens gutter hadde det riktige svaret).

28)Ny trepoenger om filmen "Istid". 3 poeng for å angi hva den kvinnelige hovedkarakteren i filmen har fått. Vera Våge var riktig svar og Cream var de som visste også dette.

30) Hvem regnes som Norges første sykepleier? (Av profesjon formoder jeg.)
Catinka Gulberg har fått æren. Heisgutta , konglebærerne og de med hodet fullt av ledninger og frekvenser går en lysende alderdom i møte med dette poenget i bagasjen.

38) Hvor sterk sprit (etanol) er det mulig å fremstille? Ja, laboratoriesprit kan holde 100% . Som "nytelsesmiddel" snakker man ofte om 96%, selv om sprit med 98% etanol også er solgt som drikke. Så blir det en definisjon om Quizmasters innledning til spørsmålet- "nytelsesmidel" desavuerer legespriten. De som svarte 100% vant ihverfall poenget - Den totale og absolutte spritens riddere var Tempelridderene fra Regnbuen, Tomgodset som så for seg fulle flasker og m-l'erne.

Mer var det ikke - de ressonerende spørsmålene var det en del lag som løste; mer enn 3 lag - som er grensen for komme med i denne oversikten.

Refr. og synspunkter
Andris