torsdag 25. september 2008

Fra Trine Eilertsen til Baked Alaska

En stund så det ut som at 4 quizter og en quazt skulle regjere og vinne alt, men så viser det seg at vi etter 6 runder har 4 forskjellige vinnere. Så nå venter vi bare på Talking Radioheads første seier.
Tirsdagens quiz: Quizmasterne, Tor og Liv, var stadig innom at quizen var vanskelig -
jeg skal gi dem statistisk medhold. Det viser seg at det ikke var en eneste planke, bare 3 halvplanker. 3 spørsmål kunne ingen svare på, og hele 14 spørsmål var det bare
1 - 3 lag som hadde rett svar på. Så, ja da, det var sært og vanskelig - men noen takler jo også det beundringsværdig - og vi fikk en resultatliste som var ganske langstrakt.

Cafekontorquiz 23.09.08
Høstserien 2008 - 6. runde
Quizmastere: Tor og Liv (4 quizter og en quazt)
12 lag deltok - Max score: 59 poeng - Vinnerscore: 76,3%

1. BARN AV REGNBUEN: 45 p (18)
2. Talking radioheads: 44 p (17)
3. Uten politisk styring: 41 p (17)
4. Cream of the crop: 40 p (16)
5. Forum for fåreskaller: 35 p (16)
6. Kong Haralds gym: 33 p (12)
7. 4 quizter og en quazt: 30 p (13)
8. Aldri mer alene (Kolon): 28 p (10)
9. Tomgodset: 26 p (14)
9. Staten er tom dåt com: 26 p (11)
9. 5 fatale: 26 p (10)
10. Beates lag: 19 p (5)

Og da er det skifte i sammendraget:

1. Uten politisk styring: 34 p
2. 4 quizter og en quazt; 31 p
3. Barn av regnbuen: 28 p
4. Talking radioheads: 25 p
5. Cream of the crop; 23 p
6. Panzerquizeren Potemkin (m-l): 11 p
6. Tomgodset: 11 p
7. Kolonistene; 10 p
7. Sykkelheisens venner: 10 p
7. Quizimilis: 10 p
8. Kong Haralds gym: 9 p
9. Forum for fåreskaller: 6 p

Sykkelheisens venner har påtatt seg quizmasteransvaret tirsdag i høstferieen -
syns for øvrig at det er riktig å stresse at vanskelighetsgraden kanskje bør senkes igjen , + at det sære og rare synes å ta overhånd for tiden.

Det virker også nå som at å vente på en CD-spiller som fungerer er å vente forgjeves.
Jeg tror at vi må foreta en kronerulling blant quizzerne - for ca 500 kroner vil vi vel få en spiller som tar imot det den blir budt. Er det en god ide, eller?

Hvilke spørsmål var ukjent land for alle:

spørsmål 19: "Jeg skal fram til det mest kjente andre navnet på matretten Omelette (a la) norvegienne", Svaret er Baked Alaska. Kommer dette opp fordi Alaskas Sarah Palin er blitt visepresiedentkandidat - som den frosne fundamentalisten hun er. Baked Alaska er knapt nok en matrett - på norsk heter den "flambert iskrem" - bakverket det refereres til er marengs. Hvor finner du noe om denne aparte retten? "Varden mat og drikke" , "Hamar Arbeiderblad" og ikke minst tidskriftet "Kjøkkenskriveren". Marengsmassen skal beskytte isen fra å smelte når dette skvipet, som også inneholder bær og frukt, skal stekes på 225 grader - mange som har prøvd seg på dette har nok fått en svær jobb med å rense stekeovnen etterpå. Andre navn på desserten som vel også måtte vurderes som rett svar er "Glace au four" og "Herligheten under marengsdekket".
Men hvem kunne vite det - En real bortebom av et spørsmål.

Spørsmål 22 - to Davidskulpturer - alle kjente Michelangelo sin, men den feminine Donatello-utgaven var for alle ukjent, selv om også den befinner seg i Firenze.

Spørsmål 36 - tretrinn - ingen prøvde seg på elva Limmat - Zurich er vel ikke noe utpreget reisemål - men elva med trikkelinjen på bredden ser koselig nok ut.

Og så de som noen få lag selvfølgelig eller merkelig nok klarte:

Spørsmål 4 ble for mange et lurespørsmål - Hvilket dept. og hvilken statsråd har det formelle arbeidsgiveransvaret for politiet? Knut Storberget har vært så mye framme i søkelyset i det siste at folk datt ned på ham. Men Regnbuebarna og Fåreskallene har muligens oppgaver innenfor det hemmelige politiet og visste derfor at det er Grande Røys og Fornyings- og administasjonsdept. som sitter på penga.

Spørsmål 5 - Radiohodene, Cream, Fåreskalleforumet og Kong Haralds seilerkamerater visste at Finnair har interesse for SAS' langruter. Etter siste dagers hendelser spørs det vel om vi skal menge oss med for mange finner. De evner etter sigende ikke å vise følelser - og når det renner over veit man jo ikke hva som kanskje - det kan jo bli spektaktulære nødlandinger og annet fyrverkeri.

Spørsmål 6. Ett eneste lag - Tomgodset - klarte å kombinere Grammypriser med Stevie Wonder som mestvinnende artist - Vikingskipet eller ei.

Spørsmål nr. 7: Fem kommuner - ranger etter innbyggertall. Bare Radiostatistikerne og de kongelige gymnasiaster ga den riktige rekkefølgen: Bærum, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes.

Spørsmål 11: Når fikk kvinnene i Kuwait stemmerett? Bare kvinnesaksaktivistene i Cream hadde is nok i magen til å tippe/vite at det var så seint som i 2005.

Spørsmål 12: Disse leser Donald Duck & Co fast: Regnbuebarna, Fåreskallene og Tomflaskesamlerne. Kanskje er de til og med medlemmer i Strikke- og snakkeklubben, Skeptikerklubben av 1914, Ulykkefuglenes forbund eller Friluftsklubben.............

Spørsmål nr. 14: At Hålien har forlatt redaktørjoben i Bergens Tidende kan vel mange ha fått med seg, men å vite at Trine Eilertsen er navnet på hans etterføger er i overkant nye forlangt, spør du meg. Men regnbuebarna igjen (de må ha fått brukt mye av sin stang-inn-kunnskap denne gangen), de politisk tøylesløse og Haralds tøy og bøy, er vissnok med i Eilertsens Fan-club, så da så.

Spørsmål nr. 23: UPS hadde vært på forfattertreff i Operaen sist helg , og prentet inn på harddiscen hvordan 14 aktuelle forfattere ser ut til hverdags.

Spørsnål. nr. 24. Radiohodene har ligget på lur for å få et hjemme-hos-intervju med Haakon Lie, og i den forbindelse smøget seg langs veiene Fiskekroken, Blåskjell-veien og Hummerkloa. Når de da også visste at de befant seg på Ulvøya var det akkurat det de trengte for å distansere alle andre på dette spørsmålet.

Spørsmål nr. 27: Nytt shoppingssenter - et motemekka -i Karl Johans gate/Grensen - navn? Når man hadde fått med seg at det skulle ligger i området Egertorget og skrev noe med Eger satt poenget løst og ble tildelt restene av Kolonistene, Staten og 5 fatale.

Spørsmål nr. 32: Låta til den nye Bondfilmen heter "Another way to die". Hvem synger?
Fåreskaller og Gymkamerater gleder seg vilt til et nytt Bond-eventyr - ("Quantum of Solice - nr. 22 i rekken) og visste selvfølgelig at sangerne er Jack White og Alicia Keys.

Spørsmål nr. 34: Hvilket land utenfor Oceania har en tasmansk djevel og hvorfor? Hoffreporterne i Regnbuehinnen og Cream/til/tusen visste naturligvis at Danmark fikk det med på kjøpet da kronprinsessen ville bli dronning.

Dette blir for mye -
-at Fjærlandtunnelen overførte Fjærland fra Balestrand til Sogndal -
- at skål er kippis i Finland, Egechegedre i Ungarn og l'chaim i hebrisk tungemål-
- Gamelan er en musikk-sjanger fra Indonesia
var alle spørsmål som ble besvart av henholdsvis, 3, 3 og 2 lag.

Som man ser var det mye å holde rede på.

Refr.
Andris








+