torsdag 6. mars 2008

Kommentarer og noe undring vedr. quiz 4.mars

Tirsdagens quiz er endelig fordøyd og jeg skal knytte noen kommentarer til den, sett i lys av hva deltakerne klarte/ikke klarte osv.
At quizen var vanskelig er det neppe noen tvil om - vinneren hadde ca. 65% rette svar. Noe av grunnen var nok at QM( Ulf og Roald fra Talking Radioheads) hadde "glemt" et passelig antall planker - finner bare 2: Soldaten med kallenavn "kulemagneten" som har ufrivillig forlatt sin post visste alle var Prins Harry. Og de aller, aller fleste visste også at sangstemmen mellom tenor og bass er baryton.
Det som derimot ikke ble besvart riktig av noen i det hele tatt var:
1) Hva er en gullmus?
(Riktig svar: Børsteorm/havmark)
2. Hvor mange bud danner jødenes såkalte grunnlov "Tora"?
(Riktig svar: 613 (583/643)
3. Spørsmål c i tretrinns - sangsitater: "Solen går op i brunt anløbet sølv. Skiperen rejser sig halvt og råber på øl."
Ingen kjente til PH-lampens far, Poul Henningsen som moret seg med å skrive revyviser som "Ølhunden" - noe som er blitt et begrep. Noen prøvde seg på Benny Andersen/Poul Dissing og Svantes lykkelige dag - ikke så dumt, men altså ikke riktig.

En del spørsmål var det noen som mer eller mindre tilfeldig sneide innom poenggevinst på:

Spørsmål 9: "Hvilke to land er verdens største produsenter av gull" (Produseres gull egentlig?) De fleste visste jo om Sør-Afrika, men Cream viste at krem er gull verdt da de valgte Kina som annetland.

Spørsmål 10: Sitat av hvem: "Hver gledesstund du fikk på jord, betales må med sorg ".
Vi skrev umiddelbart Bjørnstjerne Bjørnson,men kom i tanker om at buldrebassen Bjørnson aldri var så mild som dette sitstet tlsier. Strøk Bjørnson - også var det akkurat han det var. De som holdt på ham var fedrelandslagene "Cream of the gold & sorrow", "4 branches and one christmas tree" og "Empty brains.com).

Spørsmål 13: Hvor ligger fjellkjeden Anti-Atlas? Dette spørsmålet reagerte en del på - Riktig svar skulle være Marokko, men hadde noen svart Atlasfjellene mener jeg det måtte være godkjent. Anti-Atlas er en DEL av Atlasfjellene på samme måte som Mellom-Atlas og Høye-Atlas i Marokko. Sahara-Atlas og Tell-Atlas i Algerie. (Men 5 lag landet i Marokko)

Spørsmål 21: Mer Afrika / hovedsteder og flagg. Flaggexpertene i Talking Radioheads scora på brassesparkmaner fullt hus og fikk følge av de mindre meritterte Waldelands.
Skal ikke prøve å tegne flaggene her, men hovedstedene var: N'Djamena (som vi hadde for ca. 3 uker siden), Dakar(med billøpet), Lilongwe(som har hatt besøk av Mette-Marit) og Libreville. Svar henholdsvis: Tsjad, Senegal, Malawi og Gabon.

Spørsmål 23: "Hva heter finansbyråden i Oslo?" . Mange visste sikkert at Andre Støylen forlot stillingen som finansbyråd i desember. Den nye , Stian Berger Røssland; har vel ikke akkurat markert seg så veldig ennå - så hvorfor Primatlaget visste om han kan vi late som er et mysterium - er det slektskapsbånd eller noe sånt?

Spørsmål 24. Dette var vel nesten et forfryktelig spørsmål - I hvilke bydeler i Oslo er du hvis du er på en adresse med følgende postnummer: a) 0201, b) 0612, c) 0403, d) 0135. Postnummerne i Oslo har ca, 12 prefikser (dvs. de 2 første sifrene) - det er 15 bydeler. Følgelig må man oftest gå til det tredje sifferet i postnummeret for å lokalisere. Men heller ikke det er nok: Postnummerne følger ikke bydelsgrensene. 0135 er Gamle Oslo, men Gamle Oslo har også mange, antagelig flere, postnummer som begynner på 06, og 06 har de felles med både Alna og Østensjø. For å klare spørsmålet må man nesten kjenne noen som bor på de oppgitte nummerne - hvis det i det hele tatt er noe man snakker om i samtalens gang. Ingen lag fikk følgelig 2 poeng, 6 lag sjansa inn 1 poeng.(Hvis noen er intersessert så var svarene Frogner, Østensjø, Nordre Aker og Gamle Oslo)

Spørsmål 25: "Hva heter den tidligere trelasthavnen som ligger der hvor Oslofjorden er på det smaleste"?. Det "beste" svaret var vel Sponvika, ellers ble det foreslått både Tofte, Sætre og Hvitsten + de 4 lagene som sikkert vet om både Reenskau hotell, Julenissehuset og stokkerosene - Quizter, Koloni, Hjerne og Primat -de svarte derfor Drøbak, og fikk følgelig 1 poeng for riktig svar.

Spørsmål 26: a)"Hva var inntil 1. mars starttaksten for en drosjetur med Oslo Taxi på dagtid eller vanlig hverdag (eller prisen nå). b). Hvor muye var Oslo Taxis fastpris fra Oslo sentrum til Gardermoen fram til 1. mars (for en person) (eller prisen nå)."
Nok et lett tvilsomt spørsmål. spør du meg. Uten politisk styring har ihvertfall Taxiøkonomisk styring og svarte kr. 46 og kr. 650, alldeles riktig som eneste lag. 3 lag fikk 1 poeng.


Spørsmål 35: "Hva er den vanligste teorien for opprinnelsen til uttrykket OK. Altså hva er OK forkortelsen for?". Her er det vel rom for mange forskjellige svar som er like riktige alle sammen fordi ingen egentlig vet. Tøyen uvel tok sjansen på "All
correct" og fikk ros og poeng fra QM.

Spørsmål 38: "Hvilket år ble den første påskelabyrinten sendt?" Vi, som er gamle i gamet, har vel hørt de fleste av dem - og mintes at det var 20-årsjubileum i fjor.
Svaret var derfor 1987 - og vi var alldeles aleine om det svaret - og fikk derfor et kjempeflott poeng som ingen andre fikk røre.

Som man ser var det en del å bryne seg på denne gangen.
Siste quiz før påske er altså 11. april - med Barn av regnbuen som Quizverter.

For egen regning
Andris

onsdag 5. mars 2008

65,6% RETT SVAR NOK TIL SEIER

Cream of the crop klarte å svare rett på 65,6 % av spørsmålene i Vinterseriens 7. runde - det klarte ingen andre, og dermed vant Cream IGJEN en rettferdig seier! I en express-resultatservice bringer vi dette til torgs:

Vinterseriens 7. runde - 04.03.08:

1. Cream of the crop: 40 p (24)
2. Uten politisk styring: 38 p (20)
2. Jungelpatruljen: 38 p (19)
3. 4 quizter og en quazt: 37 p (21)
3. Talking radioheads: 37 p (21)
4. Tomgodset; 34 p (15)
5. Kolonistene: 31 p (17)
6. Kong Haralds gym: 28 p (12)
-- Forum for fåreskaller (5+): 28 p (15)
-- Hjernen er tom, dått com (5+): 27 p (11)
7. Tøyen uvel: 23 p (11)
7. Uteliggerliggeunderlaget: 23 p (14)
8. Hurlumheiene: 21 p (11)
8. Husets primat: 21 p (11)
9. Waldelands: 15 p (7)

Det gir denne samenlagtlista:

1. Cream of the crop: 36 p
2. 4 quizter og en quazt: 35 p
3. Uten politisk styring: 29 p
4. Talking radioheads: 25 p
5. Kolonistene: 24 p
5. Jungelpatruljen: 24 p
6. Barn av regnbuen: 19 p
7. Sykkelheisens venner: 18 p
8. Uteliggerliggeunderlaget: 15 p
9. Tomgodset: 10 p

Vi ser fram mot regnbuequiz siste tirsdag før påske - og noen kommentarer fra dagens runde kommer litt seinere i uka.

Res.
Andris