lørdag 26. april 2008

Gunnar med quiz i begge ender av vanskelighetsskalaen.

Gunnar fra "4 quizter og en quazt" beveget seg som quizvert over et stort spekter av temaer og vanskelighetsgrad på tirsdagens 3. runde i vårserien. Hele 14 spørsmål ble riktig besvart av alle 9 lag. (Sånn blir det jo gjerne når deltakelsen stort sett består av de lagene som erfaringsmessig har gjort det best). Men QM smalt også til med større utfordinger - 6 spørsmål som ingen lag kunne få poeng for -(4 av dem var delspørsmål).

Hvor i Bibelen man finner vi teksten til Herrens velsignelse, brukt i vanlige prostestantiske messer? Svaret var 4. mosebok - kap.6, vers 22-27. Ingen lag har forlest seg på denne boka - de har nok valgt andre eventyrbøker i stedet.

Siste musikk spørsmål om hvem som var komponist og hva som var tittel på et stykke musikk, som nok var en overture siden den var uten sang. Ingen lag foreslo Rossini, og følgelig heller ikke "Den tyvaktige skjære". Dette skulle jo svare bra til årstiden, men skjærene i Gamlebyen synger nok med et annet nebb,

Vanskelighetene begynte allerde i første spørsmål. Hva heter gynekologen i Askim?
Svaret på dette betinger at man enten foretar slike undersøkelser utenbys, eller at man følger med på den kongelig norske fjernsynskanalen - NRK 1 - og slik har muligheten til å vite at Henning er riktig navn. Vi fikk i hvert greie på at Quiztmesterne og Veltepetterelevatorens kompiser er tro mot moderkanalen - og for sin trofasthet høster et poeng.

Så gikk vi fram til spørsmål 8 - en tretrinner om Snorres kongesagaer. Tre sitater fra dramatiske hendelser - svar riktig navn. Bare 2 av de 5 lagene som førsøkte seg på vankeligste alterntiv dro inn garnet med fangst - 3 poeng for Olav den hellige til Stiklestadvennene uten sykkel og til hageselskapet fra Kolonien.

Spørsmål 13: Navn på by - 400 år gammel i den vestligee verden med bymur - havneby
ved utløprt av St.Lawrence-elven. Ikke Montreal som mange håpet på var riktig, men Quebec. Begge ligger ved nevnte elv, men altså Ouebec nærmere utløpet. 3 lag satsa og vant: Sykkelheisen igjen (med 28 av 29 poeng i 1. omgang - de tapte sitt ene poeng på Lille Grethes opprinnelige etternavn = Nilsen), Quizter eller var det quazten og Radioheads.

Så gikk det greit resten av omgangen - men så kom andre omgang som nok var noe vanskeligere.
Sp.mål 22: Bygg på Holmenkollen fra 1896 i dragestil hvor det ble arrangert dans for fiffen. Var egentlig myntet på friluftsfolket. Hva var navnet på bygget og når kunne man ta banen helt opp til Tryvann (? - det må være litt scinence-fiction siden det er noe de krangler om i disse dager). Ingen hadde riktig årstall - 1915/1916 - men de sportslige kolonister, rengbuebarn og uteliggere visste at bygget ble kalt Sporten (eller Frognerseteren Sportshall.)

sp.mål 24: a) Hva heter cruiseskipet som la til kai i Oslo 17. april?
b) På hvilket kaiområde er det RCCL skal ha kjempeteltet også i år?
Ingen lag svarte riktig på b) (= Sørenga) - men Quizter og Kolonister kjente til sjøjevelen "Jewel of the Seas". - som var først ute denne gang. (Ser den jo nesten fra vinduet her)

Sp.mål 27) Skikkelig nøtt som bare et lag kunne noe poenggivende om - 2 norske fanatsyforfattere med a) serien "Phenomena" - "Profetiens utvalgte", "Parados øye og "Det tapte hjertet",
og b) serien "Alvetegnet", - "Gravbøygen våkner", "Nissedreperen" og "Krakens gap"
Alle skrevet i tidsrommet 2002 - 2007.
Svar: a) Ruben Eliassen og b) Sigbjørn Mostue".
Ikke forfattere man leser om til hverdags akkurat - men Quizter fantaserte fram riktig svar på a-delen, men Kolonilitteratene satte han på b = null og niks.

sp.mål 30 - omdiskutert spørsmål om protokoller som griper inn i folks hverdag - skrevet av Vinton Cerf og Robert Kahn med hjelp av 3-4 nordmenn for 30 år siden. Skriv hva protokollene dreier seg om (1 p) Skriv forkortelsene for protokollenes benevnelse (2 p). Dette ble øyensynlig en litt problematisk spørreform - tror mange ikke helt fikk tak i hva det skulle svares på eller hvordan - mange riktige forkortelser ga ingen poeng fordi de svarte litt for mye og følgelig følte seg litt avspist fordi de egentlig visste svaret..
Altså ikke et helt heldig spørsmål som kanskje skulle vært redusert en smule eller omformulert. Hvorom allting er; 3 lag fikk 2 poeng for forkortelsene TPC og IP - Quizter, Uteliggere og Tomgodset. (Svar a) Internett(Arapanet)

Så var det bare fryd og gammen resten av veien.
Interessant quiz som gira opp noen deltakere - og som ga et overraskende resultat sett i forhold til stillingen etter 1. omgang.

Sykkelheisens venner er alle oss andre - og de tar oss med til topps kommende tirsdag. og slipper oss i fritt fall med et knippe spørsmål å løse før vi lander -forhåpentligvis ganske mykt.
¨

onsdag 23. april 2008

Sykkelheisens venner klarte det nesten..

Bloggen har fått nytt utseende og
Sykkelheisens venner gjorde et nytt forsøk på å klare alt i en omgang - Denne gangen var de igjen 1 poeng short- i 1. omgang. Om det var det som gjorde seg utslag i en for dem katastrofal 2. omgang veit jeg ikke, men man kan jo spekulere. QM-laget benyttet sjansen og dro i land en ny seier. I all hast resultater - kommentarer seinere.
Vårseriens 3. runde - 22.04.08

1. 4 quizter og en quazt: 44 p (23)
2. Sykkelheisens venner: 43 p (28)
3. Kolonistee: 40 p (23)
3. Uten politisk styring: 40 (23)
3. Uteliggerliggeunderlaget: 40 p (21)
4. Barn av regnbuen: 38 p (21)
5. Talking radioheads: 37 p (20)
6. Tomgodset: 35 p (17)
7. Cream of the crop: 31 p (16)

Sammenlagt etter 3 runder:

1. Sykkelheisens venner: 18 p
1. 4 quizter og en quazt: 18 p
2, Uten politisk styring: 16 p
3. Kolonistene: 14 p
4. Talking radioheads: 13 p
4. Cream of the crop: 13 p
5. Jungelpatruljen. 7 p
5. Uteliggerliggeunderlaget: 7 p
6. Barn av regnbuen: 4 p

Neste quiz er det Sykkelheis-spørsmål........

Resularservice
Andris