onsdag 9. januar 2008

FOR EN START PÅ ET NYTT ÅR!

Kjempestart på et nytt år - Anja og Karsten har lagt lista høyt hva quizkvalitet angår. Og de 3 lagene som kjemper om pallplassene i mørketidsserien lot seg ikke be to ganger - de slåss seg fram til like mange poeng - med "4 quizter og en quazt" som premievinner etter et utrolig sært ekstraspørsmål - vi er sjeleglad for at det ikke kom før. At Cream var moralsk vinner? "Bukkekløver" er en for meg ukjent plante - og på Hovedøya vokser ingen slike; men kanskje i Gjøviktraktene? En bagatell, javel - men når laget klarer få 11 + 12 til å bli 33 så var kanskje ikke den moralske seieren så klar likevel..........
Det var veldig gentilt av de tre lagene å dele seieren,på den måten kunne vi fra kolonien oppleve å få en 2 plass som nyttårsgave. Og det til tross for at vi kom til å plassere et nyttårshopprenn på et sted som hverken jeg eller noen andre noen gang har hørt om: "Garten Brrulkirchen", Og slikt skal komme fra en sportsidiot - idiotisk er ordet.
Om det var idiotisk av Quizmasterne å ha med 5 spørsmål som ingen lag klarte å svare rett på er en annen skål.
1) At "gelotologi" ikke er læren om is/krem, som 8 lag foreslo, veit vi nå - rett svar er selvfølgelig "læren om humor og latter og dets effekt på kroppen".
2) At "den elektriske stol" og dens drepende favntak første gang ble brukt allerede i 1890 var det ingen som tenkte seg muligheten av. Det tok sannelig ikke lang tid etter at elektrisiteten var "oppfunnet" før amerikanerne fant ut at den kunne brukes til noe jævelskap.
3) Bjørn er et vanlig navn i Sverige, men at 2500 av disse lusker rundt i skogene og graver seg ned om vinteren var det ingen som turde å tippe på. Svaret på dette spørsmålet var kanskje ikke tilstrekkelig kvalitetssikra. Miljøforvaltningen opererer med 71 bjørner fra Sør-Trøndelag og nordover pr. 2006 - i tillegg kommer de sørpå. Vi hadde dette spørsmål på quiz i høst - og da var svaret 80.
4) At "Bjørvika" betyr noe så prosaisk som "byvika" var det ingen som hadde - det var mange mye mer poetiske forslag ute og gikk - oversendes Bjørn Simensen straks.
5) "Qibla" og Mekka og retningen på en islamsk bønn var den siste som gikk alle hus forbi. For noen hedninger vi er!

Og dermed ble resultatet slik i

Mørketidsserien 9, runde:

1. 4 quizter og 1 quazt: 46 p (19)(seier etter ekstraspørsmål)
1. Barn av regnbuen: 46 p (21)
1. Cream of the crop: 46 p (21)
2. Kolonistene: 41 p (18)
3. Uten politisk styring: 38 p (16)
4. Tøyen- en Stat i Staten: 37 p (16)
4. Quizzimilis: 37 p (18)
5. Sykkelheisens venner: 35 p (17)
6. Uteliggerliggeunderlaget: 34 p (16)
6. 4 blondiner og 1 brunette: 34 p (14)

7. Talking radioheads: 33 p (15)
-- Team boblejakke (5+): 32 p (15)
8. Give trance a chance: 32 p (16)
8. The Yemen subsurface Team: 32 p (14)
9. Jungelpatruljen: 30 p (12)
10. Tomgodset: 25 p (9)
11. Quizlingane: 24 p (14)
12. Lipgloss: 23 p (11)
13. Dilletantene: 22 p (9)

At siste lag har så mange poeng sier noe om quizens kvalitet.
I neste og siste runde i mørketidsserien skal vi muligens rote rundt i Rødehavet; men vi har nettopp vært der, så vi er parat. Kom igjen Yemen subsurface Team....

Sammenlagt etter 9 runder:

1. 4 quizter og 1 quazt: 53 p
2. Cream of the crop: 47 p
5. Barn av regnbuen: 46 p
4. Uten politisk styring: 35 p
5. Talking radioheads: 30 p
6. Kolonistene: 28 p
7. Uteliggerliggeunderlaget: 16 p
8. Tøyen - en stat i Staten: 13 p
9. The Yemen subsurface Team: 10 p
9. Husets primat: 10 p
10. Tomgodset: 9 p

Vi ønsker spesielt de 3 i teten lykke til i innspurten.
CAFEKONTORQUIZEN FYLLER 5 ÅR i samme alengen. Blomster mottas.

Noen flere småting:

Dagens enkleste spørsmål var hvorvidt mennesker spiser flere alligatorer enn antallet mennesker som blir spist av alligatorer. Hva tror du? ....Alligatorer har ikke en sjans!

Land med halvtimes tidssoner ble tydeligvis litt besværlig å være sikker på hva som måtte godtas som riktig svar - så det ble strøket.

Og DVD-spilleren var nok en gang et sorgens kapittel - men eieren nekter å godta
det.Vi må bare mase videre så kanskje en dag.....

Det var mange årstall å holde greie på denne gangen også - og det ga oss kveldens første nøtt. De unge regnbuebarns sammen med de råbarka uteliggerne klarte å være et år nærmere riktig svar enn en del andre lag og det var nok til å sikre poenget Og spørsmålet var :
"Når ble det vedtatt første gang å legge eksamen til etter 17.mai for å dempe russens festing? - 1979. Det var 1.omgangs nøtt med lykkelig utgang for noen.

Allerede i forste spørsmål i andre omgang kom en ny. Hva heter Oslos fylkesblomst?
Vi kolonister steller med blomster hele sommeren og var de eneste som visste at svaret var bakkekløver. Cream var nær, men ikke nær nok. Pussig forresten av distriktets mest sjeldne blomst skal kåres til fylkesblomst. Hva med geiterams og skvalderkål som mange flere har et forhold til. En smule snobbete?

Quizter og regnbuer er elementer også i svenskenes liv - så at svenskene holder hus i Nobels gate 16 var det naturlig at de visste. Det holder ikke å være uten politisk styring, kolonisert, glasert med Crem eller uteligger i det selskapet.

UPS og Tomgodset var sleivete nok til å tippe at Helsfyr betyr Helvetesild.Vi andre mer edruelige holdt den tanken for oss sjøl og fikk svi for det.

Det er alltid spennende med bøker som ikke er for barn - og derfor helt naturlig at regnbuebarna visste hva en dame skulle svare på Ask Burlefots innvitt -"Antamaribo". De hadde nok lest "Atacama" med store våte øyer. Her er det snakk om Rubinsangen til Mykle - At den bolde Ask dessuten opptrer i Lasso rundt fru Luna og Rubicon visste Uten peiling på sex(UPS) og de frivole kolonister.

Og med det var de største nøttene knekt og spist.

Refr.
Andris