fredag 3. oktober 2008

Alt det stilige og eksklusive - unser, pund og tryllemuseum

Litt om litt fordøyer man det som virket vanskelig å svelge - nå skal vi snakke om de som følte seg stilige i lys av sin praktfulle viten; og det gjelder faktisk så godt som alle lagene, men noen oftere enn andre.

Det startet allerede i spørsmål 1: 5 bilder av norske politikere. 4 var greie, men BARE RADIOHEADS (heretter kalt Brad) kunne navnet Ketil Solvik-Olsen på den blide mannen i midten.

sp.5) Hvilken dato legges statsbudsjettet fram, under hvlket kallenavn? Tirsdag 7. oktober - gul bok. Og hvem står klar der for å få en liten skjerv - jo selfølgelig Brad samen med Regmbuevennene og noen marxist-leninister.

sp.6) Hvem er adm. dir. i Ruter, og hva heter finansbyråden i Oslo? Ingen visste begge og kun Brad huska at byråden heter Røsland. (Vi hadde Stian med sekken - og faktisk heter han Stian Birger). Rutersjefen er ikke ruteresset, men Bernt Reitan Jenssen - tenk det!

sp. 11) Nettspenning og frekvens i norske stikk-kontakter bryr de fleste seg døyten om bare det lyser, men 230V og 50 Hz er svaret. De som syns det er stilig å vite begge deler var de med alle regnbuens farger, de uten farge/bare norsk tåke og blikkboks-gutta.

sp. 14) Uten politisk styring (dvs. Karsten heretter UPS) laget for engelsk fog og britediggerme av noen quizter kunne alt om pence, shilling. pund og guineas før 1971 - 12 pence i en shilling; 20 shilling i et pund, en guinea = 21 shilling. Ikke mye å få kjøpt for de pengene nå, etter at britene tok til vettet med en desimalinndeling som matcher alle de burde sammenligne seg med.

Sp.15) Og som om det ikke var nok - oppgi antall unser (ounces) i et engelskpund (454gram, og antall pund i en stone (6,35 kg)- (engelskmenn skal alltid ha noe for seg selv, uansett om alle andre bruker nyere systemer) - Svarene var henholdsvis 16 og 14
UPS's Karsten var på plass her også, med full pott. Hva skal han med det? Bortsett fra å få poeng, altså.

sp.16) UPS fikk følge av Brad i spørsmålet om hvilket land som anser at de og Makedonia burde slås sammen p.g.a av folket og språket er det samme - svaret er Bulgaria.

Sp.17) Hvilken samferdselsminister fikk gjennomført planene om utbygging av nettet av kortbaneflyplasser i Norge (fortatt ofte kalt kyllingmarker) - Brad og Kolonistene kjente til Håkon Kyllingmarks(H) store "bragd" på 60-tallet.

sp.20: Musikkspørsmålene var av det sære slaget denne gangen - bare 3 lag var så forlibt i skjelletet Ally Mc Beal at de visste at hun var svaret - de faste leverandørene av sindige svar på slike musikkoopgaver - Barn av regnbuen og Cream - samt et haleheng av Hjernen er tom. com

sp.21) Bildeoppgave igjen - Bare de skarpe øynene til Irisgruppa i regnbuelaget og de som har som spesialitet å se skogen for bare trær (les kvister) klarte å oppgi 5 rette svar.

sp.24) Hvor (i Oslo) ligger Norsk Tryllemuseum? (Etablert under det navnet i egne lokaler fra 2001) - 4 quizter visste svaret og Kolonistene tippet vilt, men fikk uansett likt antall poeng, ett mer enn alle de andre - det var vel magisk - riktig en kanin ut av hatten? Og svaret var Munkedamsveien 65 b, vis-a-vis Aker Brygge.

sp. 29) Navnet på 8 byer i Telemark. 2 lag kom med de riktige 8 - Tåkekameratene.no(merk no) og det like tåkete, hemmelige (m-l) laget, som muligens fortsatt lever i dekknavnenes tidsalder - og de 8 var: Rjukan, Notodden, Skien, Porsgrunn, Brevik, Langesund, Stathelle og Kragerø.

sp.30) Navnet på Per Pettersons nye roman - "Jeg forbanner tidens elv" - poeng til Regnbuens lesehester og forlagsalibiet til 4 quizter, men Mozartkule til UPS for forslaget "Hjem å melke kuer".

sp.34) Navnet på Nasjonalteaterets sjef og hviken forestilling som gikk på hovedscenen tirsdag 30.09. Både Eirik Stubø og "Rosmersholm" visste kulturavd. i Cream, Quizimilis og Fåreskallenes forum.

sp.35) Hvilken fiksjonsfigur er den mest dramatiserte? Dvs. hvilken oppdiktet person er det laget flest filmer, tv-serier, skuespill og hørespill om. UPS og Quizimilis mente å vite at det var Sherlock Holmes. (Hvor finnes den opplysningen verifisert?)
Nå skal han til og med bli action-helt i Guy Richies nye storfilm om helten. Slår han med pipa?

sp.40) Musikk m/ Cream, Quizimil1s og Hjernelaget som sannhetsvitner på at quizmesters svar var det riktige - visstnok Stone Roses.

I tillegg var altså sp. 31 og 37 blanke hva angår riktige svar. Kanskje kunne alle disse eksklusivitetene vært spredd ut over flere quizer - og sådan blitt mer spiselige?

Alle disse synspunktene står for egen regning

Andris

1 kommentar:

Anonym sa...

Opplysningen om Sherlock Holmes er hentet fra Guinness rekordbok. Kritikken mht Ondt blod i Vesten tas til følge, vi lover å være mer føyelige i fremtiden.