torsdag 18. desember 2008

4 Quizter får Askepott og en quazt får Askeladden

Det får være premien for den ganske suverene Mørketidsmester - mørke krefter er det lite å gjøre med for den gjennomsnittelige quizzer. Hjertlige gratulasjoner og god jul!

Finalerunden i Mørketidserien ble en selsom opplevelse - vi har hatt en del vanskelige/sære quizer i høst, men det spørs om ikke denne tar kaka. 3 planker, javel - men 16 av de 57 spørsmålene var det max 3, 2 eller1 lag som klarte å svare rett på - 4 spørsmål var det ingen som maktet. Det var når FM-båndet skal stenges, 3 guder innen hinduismen (Ingen hinduister går på Cafekontorquiz - det er da en kjent sak). Herostratisk berømmelse er nå en ting, men å kombinere den med et av de 7 klassiske underverker - vel -hadde man kjent en som het Herostratos så kunne man kanskje hente fram noe man muligens en gang, nærmest i vanvare, har hørt om templet i Efesos.

Dette førte til at kun 4 lag hadde en score på mer enn 50% - vinneren klarte seg med 68 % riktige svar.
Russsik-ortodoksiske prester, svenske næringsministere, gradbøying av adjektiver, 8 cover på jazzplater, 2 bøker av Knausgaard 3 gullkokker, tretrinns om Twin Peaks som vel går i reprise på en eller annen kanal, Syltelabben som jakter på kjærligheten - det er et lite utvalg av hva man hadde å stri med. Ikke en premiequiz, dessverre. Radioheads bør studere de quizene de scorer godt på - og sammenligne almenngehalten i dem kontra det særegne de brakte til torgs.

Cafekontorquiz 16.12.08
8. og siste runde i mørketidsserien
Quizmaster: Talking Radioheads
11 lag deltok - Max score: 57 poeng - Vinnerscore: 68,4%

1. 4 QUIZTER OG EN QUAZT: 39 P (22)
2. Cream of the crop: 37 p (18)
3. Sykkelheisens venner: 34 p (17)
4. Talking Radioheads: 30 p (14)
5. Tomgodset: 27 p (10)
5. Vi som tysts på Treholt (m-l): 27 p (12)
5. Tott og Knoll: 27 p (13)
6. Inquizitorene: 25 p (11)
7. Riv & slit: 22 p (13)
8. Opp-Tøyen i Aten: 20 p (8)
9. Første plass: 7 p (0)

Sluttstilling i Mørketidsserien 2008:

1. 4 QUIZTER OG EN QUAZT: 47 P
2. Cream of the crop: 40 p
3. Talking Radioheads: 39 p
4. Sykkelheisens venner: 26 p
5. Inquizitorene: 25 p
5. Tomgodset: 25 p
6. Uten politisk styring: 22 p
7. Vi som tysta på Treholt (m-l): 17 p
8. Kong Haralds gym: 16 p
9. Vingolf: 12 p
9. Tøyen uvel: 12 p
10. Barn av regnbuen: 11 p
11. Forum for fåreskaller: 10 p
12. Riv & slit: 7 p

Vinterserien starter 6. januar klokken nittenhundre -
med jentene fra Tøyen som quizmastere - måtte vi ikke føle oss uvel etterpå. .....

Lista for de 5 første rundene:

1. runde - 06.01: Tøyen uvel
2. runde: Kari og Andris (Inquizitorene)
3. runde: Marius og Britt (Cream of the crop)
4. runde: Lisbeth og Live (Cream of the crop)
5. runde: Svein og Tor (4 quizter og en quazt)

Refr.
Andris

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo
Jeg har lest kommemtaren om vår quiz 16/12. Ikke så dumt å høre hva andre mener. Det kan vi lære av.
Litt om de spørsmålene ingen klarte. 4 spørsmål er da 10 % av 40. Jeg synes det er rart at ingen klarte å svare på når FM-båndet slukkes, siden det har vært og kommer til å være jevnlig omtale av oppbyggingen av radioen i Norge. Dette med de tre hindugudene regnet vi for å være vanskelig, men det forekommer ærlig talt en god del vanskelige spørsmål om både religioner og mytologier fra tid til annen. Vi regnet også med at herostratisk berømmelse kom til å bli vanskelig, men vi har jo tidligere fått spørsmål knyttet til både nye og gamle underverker. OK - spørsmålet var vel noe sært, så vi får ta det ad notam, men det er vel meningen at man skal lære litt av å være på quiz også? Noen spørsmål må jo tross alt skille klinten fra hveten.
Om de andre spørsmålene som ble kommentert:
At patriarken Aleksej 2 døde hadde fått god plass i nyhetene - ikke minst med en god bakgrunnsreportasje av Steinfeldt i NRK Nyheter. Man kan jo gå ut fra at en del av oss lytter til den radiokanalen både i bilen og på jobb.
Maud Olofsson presenterte den svenske redningspakken for bilindustrien sammen med finansministeren Anders Borg, og dette fikk også bred dekning i nyhetene. Flere hadde vel kunnet svare rett på Anders Borg, siden han har hestehale, hvis vi hadde spurt om den andre ministeren. Redningspakker for bilindustrien har fått og kommer vel til å få bred omtale i media, så dette var i høyeste grad et nyhetsspørsmål. Det burde ikke være vanskeligere å svare på hvem som er næringsminister i Sverige i dag enn på hvem som var svensk statsminister i Sverige i 1905. Det var jo et spørsmål tidligere i høst.
Angående gradbøying av adjektiv er det vel ikke for lett, men heller ikke så vanskelig at det ikke passer inn i en quiz.
Jazzplatene var bygget opp på lik linje med tidligere spørsmål om filmer, skulpturer osv.
Grisebonden Sylte er hentet fra TV, så det burde ikke være for vanskelig, selv om spørsmålet var formet en liten tanke snodig.
Tre-trinns-en om Twin Peaks var også hentet fra TV. Serien er etterhvert gammel, men vi kunne ha grunn til å tro at noen ønsket å se den om att. Vi har tidligere fått spørsmål om TV som jeg synes har vært vanskelige. Alle ser jo ikke på de samme kanalene hele tida.
Så to ting i selvransakelsens navn:
1) Vi var for raske med å stille spørsmålene i 1. omgang. Det får vi tenke på hvis vi eventuelt skal være quizmastere igjen.
2) På spørsmålet om alle jazzplatene oppfattet vi det slik rett etter at spørsmålet var stilt at de fleste syntes det var vanskelig. Derfor juasterte vi ned terskelen for å oppnå ett poeng. Dette førte til at de som tross alt klarte de fleste platene fikk relativ liten belønning i forhold til de som bare klarte to rette. Akkurat der dummet vi oss ut, så vi legger oss flate - flatere enn ymse statsråder som har måttet forlate taburettene sine i året som snart er gått. Vi får vel også høre dette i den interne "vendettaen" innen Talking Radioheads.
Vi merker oss innvendingene. Skal vi være glade for noe, må det være at vi ikke har fått noen kommentarer om vårt utenriksminister-spørsmål (Gros to utenriksministere som døde i gjerningen). Vi fikk kommentarer om utenriksministere sist vi var quizmastere, men-men. Nå har vi nok sluppet opp for spørsmål om utenriksministere for en god stund framover.

Håvard fra Talking Radioehads